USACO Silver

Problem Solving Mini Camp

If you are taking Silver Problem Solving or already have taken it, this course will provide extra practice before the December contest. It is a chronological study of past USACO Silver questions of the last three years.

The class is language agnostic. Instructors use pseudo language when necessary to explain programming concepts. However, they are able to help both Java and C++ users when they need help.

Each class features several past USACO problems. After the presentation of a problem instructor steer the students towards an acceptable solution through critical questions and hints. At the end the instructor wraps up the discussion and provides a cohesive solution and ways to optimize it. Students are expected to implement their solution or the presented solution during the Practice time.

During the Practice hours of the day students will get individual help, such as for debugging, to implement the solutions. They will also be able to ask and get clarification about any challenging concepts they encounter during their coding practice.

2022 Fall
Fri 25 Nov
Sun 27 Nov
Computer Science Online Camp
3 Daily Meetings. (Fri - Sun )
Nov. 25th to Nov. 27th
Between 8:00am and 3:00pm
America/Los_Angeles (PST)
Schedule Conflict? Check out other options.
This Course Features
  • Live Interactive Instruction
  • Highly Experienced Teacher
  • Intensive Practice for USACO Bronze December Contest
  • 18 Hours of Immersive Problem Solving and Coding
  • Minimum One Year Access to Course Materials
  • Lectures are Recorded and Accessible After the Camp
  • Live Coding Exercises and Implementation Help
  • In Depth Discussion of Solutions
  • Online Instant Scoring for Code Submissions
Register Today and Save
$600.00 $540.00*
Current Promotions
New Family
Current Family
Sibling Discount
Early Bird
Multiple Registration
Referral Credit
*Discounts differ based on your history with us, type and number of courses you are registering, and date. Log in and add all the courses to the cart to view discounts applicable for you.
Russian National Team Trainer
Ilshat Safiullin, Ph. D.
+10 Years Teaching Experience
Part 1
Part 2
08:00 am Lecture90 minutes
09:30 am Break15 minutes
09:45 am Practice90 minutes
11:15 am Lunch30 minutes
11:45 am Lecture90 minutes
01:15 pm Break15 minutes
01:30 pm Practice90 minutes
Times shown are in Pacific Time Zone.

Student must have completed Silver Part I and Part 2 courses by coding all of the exercises and problems. Alternately, if a student can consistently solve close to two problems, this course may be taken provided that student is familiar with the Foundations curriculum in Silver Part I and II.

You can either take a published contest at the official USACO website (usaco.org) or take our Placement test here. First you will need to create an account for the student for the respective site. Please contact us if you encounter any difficulty.